Pluricentrizmus nemeckého jazyka a princípy didaktiky nemeckého jazyka ako pluricentrického jazyka - Mrázová, Mária
Teória pluricentrizmu cudzích jazykov, jeho predpoklady a kritériá. Autorka popisuje všeobecné znaky pluricentrických jazykov a ich variantov a konkrétne sa zameriava na nemecký jazyk, jeho jazykové centrá a štandardné jazykové varianty. Na záver príspevku sú uvedené princípy didaktiky nemeckého jazyka ako pluricentrického jazyka, ktoré má mať každý vyučujúci pri výučbe nemeckého jazyka ako cudzieho jazyka na zreteli.