Komunikácia a jej osobitosti v diplomatickej praxi - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Komunikácia je základnou metódou realizácie kontaktov využívanou v diplomatickej praxi. Prostredníctvom slova v ústnej či písomnej podobe, ako aj formou neverbálnej komunikácie diplomatický zástupca získava, sprostredkúva a spracúva informácie, ktoré sa všeobecne považujú za jeden z kľúčových výsledkov jeho práce. Autori na obmedzenom priestore verifikujú predovšetkým hypotézy o špecifikách komunikácie v relatívne obmedzenom profesijnom prostredí a ich príp. využitie v iných odvetviach spoločenskej činnosti.