Dunajská stratégia: projekt s otáznikmi - Strážay, Tomáš
Dunajská stratégia - ambiciózna koncepcia EÚ, ktorej zámerom je zastrešiť viaceré európske politiky a zahrnúť 14 európskych krajín do pomyselného dunajského makroregiónu. Oblasti, ktorých sa Dunajská stratégia dotýka: doprava, energetika, životné prostredie, socio-ekonomický rozvoj, bezpečnosť. Heterogenita dunajského regiónu. Financovanie projektu. Prístup Slovenska.