Líbya: bezprecedentná kríza zahraničnej politiky EÚ - Sasnal, Patrycja
Rýchlo sa vyvíjajúce udalosti v Líbyi sú prvým testom svojho druhu pre Európu. Kríza ukazuje štiepenie v rámci EÚ a ide o operáciu, ktorá je veľmi riziková, ale zároveň môže byť aj prínosná. Francúzsko a Veľká Británia môžu zožať politické benefity, alebo sa v inom scenári ukáže, že sa nemýlil opatrný zvyšok Únie - Nemecko, Poľsko. Kríza ukazuje nezrelosť spoločnej európskej zahraničnej politiky.