Poznanie vlastnej identity a interkultúrna komunikácia - Mruškovič, Jozef
Pojmy jazyková kompetencia a interkultúrna kompetencia. Komplexnosť interkultúrnej komunikácie. Poznanie vlastnej identity. Skúmanie charakteristických črtov národa. Demografická determinácia kultúrnej identity Slovákov. Geografická determinácia kultúrnej identity Slovákov. Historicko-štátoprávna determinácia kultúrnej identity Slovákov. Generačné rozdiely.