Porovnanie účtovania a vykazovanie rezerv a podmienených záväzkov podľa IAS 37 so slovenskými predpismi - Tumpach, Miloš, 1970-
Primárnym účelom účtovnej závierky je to, aby z nej čitateľ získal prehľad o všetkých významných ekonomických súvislostiach týkajúcich sa daného podniku. Ten potrebuje k tomu, aby si mohol vytvoriť názor na možný potenciál a riziká daného podniku a mohol sa relevantne rozhodnúť.