Opatření zahraničně obchodní politiky a otevřenost ekonomiky v zemích Visegrádské skupiny - Fojtíková, Lenka
Vybrané teoretické problémy súvisiace s mierou otvorenosti ekonomiky. Analýza obchodnej politiky a miera otvorenosti ekonomiky v krajinách Vyšehrádskej skupiny. Liberalizácia obchodu v krajinách Vyšehrádskej skupiny pred vstupom do Európskej únie. Miera otvorenosti českej, maďarskej poľskej a slovenskej ekonomiky a obchodná politika jednotlivých vlád v období pred vstupom do Európskej únie. Komparácia zahraničnoobchodnej politiky a miery otvorenosti ekonomiky v krajinách Vyšehradskej skupiny.