<The> Political-budget cycle in countries of the European Union - Doležalová, Jitka
Empirický odhad politicko-rozpočtového cyklu v členských krajinách Európskej únie v období 1988-2008. Nepriama analýza narastajúceho verejného dlhu v týchto krajinách. Otvorenosť demokracie. Indikátor politickej stability, slobody tlače a decentralizácie politickej moci. Index vnímania korupcie. Manipulácia fiškálnej politiky pred voľbami.