Úvod - Zwiebová, Darina
Globalizácia vytvára nové trhové prostredie s novými príležitosťami a zároveň aj rizikami. Zmiernenie prípadne utlmenie dopadov globálnej hospodárskej krízy. Zavedenie regulátorov trhu pre obnovenie spotreby a dopytu. Analýza a riešenie hospodárskej súťaže, či protimonopolnej politiky v zmysle nových aspektov globalizácie.