Mechanizmy finančných kríz vo svete - Bačišin, Vladimír
Poznatky o finančných krízach a odhalenie ich mechanizmov. Charakter finančnej krízy a jej prejavy. Definícia a klasifikácia pojmov používaných v teórií kríz. Definícia systémových rizík finančnej a úverovej sféry. Globálna finančná a ekonomická kríza a dopad na slovenskú ekonomiku.