Tvorba siete vedeckých pracovísk a multidisciplinárny prístup k výskumu biodiverzity na Slovensku - Kalivoda, Henrik
Rok 2010 - Medzinárodný rok biodiverzity. Výskum biodiverzity na všetkých jej úrovniach. Zapojenie sa Slovenska do tohto procesu - vybudovanie Centra excelentnosti pre ochranu a využívanie krajiny a biodiverzitu, štruktúra a ciele Centra.