Vzájomné pôsobenie povrchových a podzemných vôd v krajine - Velísková, Yvetta
Úloha vody v krajine. Výskyt vody v krajine. Zásoby a ochrana vôd na Slovensku. Žitný ostrov a jeho kanálová sieť. Dobrá zabezpečenosť krajiny vodou závisí od vyváženej vodnej bilancie.