Derivátový kontrakt, spôsob účtovania - Mráziková, Janka
Deriváty predstavujú zmluvy o budúcich transakciách s podkladovými finančnými nástrojmi, ktorými sú finančné aktíva a pasíva. Deriváty sa členia podľa účelu použitia. Deriváty sa sledujú na posúvahových účtoch, účtujú sa v súvahových účtoch a výsledkových účtoch. Účtovanie forwardu. Opcie a ich účtovanie.