Analýza možných pozitívnych dopadov liberalizácie severoatlantického leteckého trhu na bilaterálny letecký trh Slovensko - USA - Grančay, Martin, 1984-2024
Stručný prierez liberalizáciou severoatlantického leteckého trhu. Líderstvo USA v oblasti liberalizácie leteckej dopravy. Letecká doprava na Slovensku – analýza súčasnej ponuky letov. Neexistencia priamych letov medzi SR a USA. Využívanie letísk vo Viedni, Budapešti, Prahe a v Krakove. Liberalizácia severoatlantického trhu a príležitosti rozvoja leteckej dopravy na Slovensku. Úspešný vstup nízkonákladového modelu na severoatlantický trh. Zavedenie vysokej environmentálnej odletovej dane v Rakúsku. Dohoda o otvorenom nebi medzi USA a EÚ.