Možnosti oceňovania a ohodnocovania v účtovníctve - Pakšiová, Renáta, 1974-
Použitie konkrétnej techniky oceňovania majetkových súčastí je výsledkom aplikácie právnych noriem a všeobecne uznávaných účtovných zásad a princípov v oblasti oceňovania. Použitie konkrétnych oceňovacích veličín je pri svojej praktickej aplikácii usmerňované oceňovacími princípmi vychádzajúcimi zo všeobecne uznávaných účtovných zásad.