Finančný prenájom v jednoduchom účtovníctve - Fabová, Zdenka
Pre daňové účely je finančný prenájom definovaný v zákone o dani z príjmov ako prenájom s právom kúpy prenajatej veci, a na túto definíciu nadviazalo aj účtovníctvo. Predmet, ktorý si nájomca prenajme, zakúpi prenajímateľ, ktorý má príjem zo splátok platených nájomcom, pričom predmet prenájmu počas celej doby prenájmu zostáva v jeho vlastníctve. Ilustračné príklady.