Znalostná ekonomika ako dôsledok postupujúcej globalizácie - Heretiková, Katarína
Globalizácia - pozitívne a negatívne dôsledky. Z hľadiska budúcnosti ľudstva nadobúda podstatný rozmer problematika vplyvu globalizácie na dynamiku ekonomiky a kultúrnosociálnych procesov. V tomto komplexe problémov kľúčová úloha pripadá informačným technológiám, ktoré otvorili cestu ich nevídaného zrýchlenia, prehĺbenia a rozšírenia. Prechod od industriálnej spoločnosti k znalostnej je súčasne prechodom od neobmedzeného rastu k trvalo udržateľnému rozvoju.