Vplyv fiškálnej decentralizácie na zvyšovanie príjmov obcí - Belajová, Anna
Druhá etapa prechodu významných kompetencií prebehla v rokoch 2002 – 2004. Okrem posilnenia autonómie obcí spôsobila vznik problémov v oblasti ich financovania. Príspevok poukazuje na vplyv fiškálnej decentralizácie na príjmy bežného rozpočtu obcí od začiatku jej uplatňovania po rok 2008.