Recese z pohledu hlavních teorií hospodářských cyklů - Stuchlíková, Zuzana
Pojem hospodársky cyklus. Vymedzenie a definície. Predkeynesovská teória hospodárskeho cyklu. Klasická politická ekonómia a ďalšie školy. Neoklasická monetárna teória cyklov a teórie tzv. rakúskej školy. Inovačné a ďalšie teórie hospodárskeho cyklu. Keynesiánske teórie hospodárskeho cyklu. Nová klasická makroekonómia (škola racionálnych očakávaní).