Peniaze - banky - burzy - Lišková, Danuša
Fenomény finančného trhu: peniaze, banky a burzy z pohľadu ich dejín, lexiky a osobitostí. Bohatá škála výrazových prostriedkov, ich odlišnosti a ťažkosti pri preklade. Výber z lexiky: zradné slová, termíny, metafory, príslovia a porekadlá, aglicizmy a "zrady".