Rozvoj ľudských zdrojov ako podmienka ďalšieho rozvoja Slovenskej republiky - Matúšová, Silvia
Ľudské zdroje, ich zručnosti a kreativita vstupujú ako neekonomické premenné do rozvoja krajín a regiónov. Vysoké školy ako centrá poznania a miesta podpory kultúry interaktívneho učenia sa tak predstavujú nezastupiteľný faktor pri rozvoji inteligentných regiónov. Ktoré ukazovatele rozvoja poznatkovej spoločnosti možno merať. Od konceptu učiacich sa regiónov ku konceptu centier poznania. Rozvoj inteligentných regiónov v SR prostredníctvom centier poznania. Kontrolované formy interakcie medzi vysokými školami a podnikateľskou sférou.