Úver vo finančnom manažmente verejnej správy - Nináčová, Valéria
Úver - zdroj financovania potrieb subjektov verejnej správy ako základná zložka verejného sektora. Autorka konkretizuje úver ako finančnú kategóriu, predmet úverového manažmentu na úrovní obcí a miest z pohľadu teórie dlhového financovania. Poskytuje základné informácie o vývoji a produktoch úverového portfólia vybraných subjektov kapitálového trhu v SR, poskytovaných obciam a mestám.