Metódy hodnotenia kvality a výkonnosti vo verejnej správe - Orihel, Michal
Zavedenie merateľných ukazovateľov výkonov pre jednotlivé oblasti činnosti verejnej a štátnej správy a pre všetky úrovne riadenia ako nástroj manažmentu. Medzi základné metódy hodnotenia kvality a výkonnosti, ktoré sú použiteľné vo verejnej a v štátnej správe, patria procesný prístup, reengineering, benchmarking, metódy BSC, CAF, ISO, cyklus PDCA, miestna Agenda 21 a matematicko-štatistické metódy hodnotenia efektívnosti.