Charakteristika vývoja samosprávy na miestnej úrovni na území Slovenskej republiky vo vybranom regióne - Rózsová, Monika
Vývoj verejnej správy do roku 1918 vo vybranom regióne. Na území SR sa počas jej dejinného vývoja vystriedalo viacero štátnych útvarov. Verejná správa prešla v histórii mnohými zmenami, ktoré prispievajú k posilneniu pozície samosprávy tak, aby mestá a obce dokázali zvládnuť výkon prenesených kompetencií bez organizačných problémov.