Verejná správa - súčasný stav a jej perspektívy - Škultéty, Peter
Základné poslanie verejnej správy v porovnaní s inými zložkami štátneho riadenia. Na podklade analýzy miestnej verejnej správy autor odporúča vykonanie určitých opatrení, a to v rámci miestnej štátnej správy a územnej samosprávy s akcentom na vybudovanie jednoduchej a účelnej organizačnej štruktúry verejnej správy. Osobitnú pozornosť venuje problematike kompetencií samospráv, a to najmä tzv. prenesenej štátnej správy.