Competitiveness of Bulgaria’s economy under the conditions of the European economic integration - Todorova, Daniela
Členstvo Bulharska v EÚ (od 1. januára 2007) napomohlo ekonomický rozvoj a konkurencieschopnosť ekonomiky dotovanej z fondov EÚ. Hlavný cieľ ekonomickej politiky Bulharska je zameraný na sociálno-ekonomickú integráciu krajiny ako rovnocenného člena EÚ, dosahujúc tak vyšší ekonomický nárast a zvýšenú konkurencieschopnosť.