Meranie výkonnosti a efektívnosti verejného sektora - prehľad základných pojmov a prístupov - Žiaran, Pavel
Vysvetlenie základných pojmov a prístupov k meraniu výkonnosti a efektívnosti vo verejnom sektore, ktoré možno nájsť v rôznych publikáciách a v analýzach ECB a OECD. Ide o pojmy ako sú ekonomická výkonnosť a efektívnosť, parametrické a neparametrické prístupy k tvorbe krivky produkčných možností, zloženie komplexných ukazovateľov efektívnosti verejného sektora.