Západní Balkán na cestě do Evropské unie - Stojarová, Věra
Vstup Slovinska do Európskej únie v roku 2004. Chorvátsko, Macedónia a Čierna Hora - kandidátsky status. Srbsko, Albánsko, Bosna a Hercegovina a Kosovo ako potenciálni kandidáti. Chorvátsko ako potenciálne najbližší kandidát na členstvo v Európskej únii. Macedónsko a Čierna Hora ako kandidáti s ťažkosťami. Prípadné členstvo Srbska a Albánska spojené s otázkou Kosova.