Multikultúrna klíma v nadnárodných spoločnostiach na Slovensku - Rusnák, Ján
Firmy pôsobiace na Slovensku sa po vstupe zahraničného kapitálu intenzívne stretávajú s multikulturalizmom. Ten v Slovenskej republike reprezentujú najmä manažéri expatrioti. Multikultúrne tímy na Slovensku fungujú bez významných bariér a slovenskí zamestnanci sa prejavujú ako tolerantní, aj keď manažéri expatrioti ich takto jednoznačne nevnímajú. Vyplýva to z prieskumu medzi zamestnancami nadnárodných spoločností na Slovensku. Ich manažmenty, v ktorých najmä na vyšších postoch dominujú manažéri spoza hraníc, zabezpečili zmenu firemnej kultúry v spoločnostiach, ktoré prevzali. Zo zistení prieskumu vyplýva, že zamestnanci nadnárodných spoločností pôsobiacich na Slovensku túto úpravu vnímajú prevažne pozitívne.