Energetická bezpečnosť čínskeho hospodárstva - Kašťáková, Elena, 1974-
Energetické odvetvie hospodárstva Číny zaznamenalo v posledných dvoch desaťročiach značný rozvoj. Program čínskej vlády pod názvom Energetická efektívnosť a znižovanie znečistenia sa stal národnou prioritou a zaraďuje sa medzi tri najlepšie prepracované programy v danej oblasti na svete. Podiel obnoviteľnej energie na celkovej spotrebe energie v Číne. Čínske projekty v tejto oblasti môžu napomôcť plánovaniu smerovania energetickej stratégie EÚ.