Pyramídový rozklad rentability majetku a jeho využitie vo finančnom manažmente podniku - Kotulič, Rastislav
Finančné rozhodovanie podložené kvalitnou finančnou analýzou. Pyramídové sústavy finačno-ekonomických ukazovateľov ako dôležité nástroje finančnej analýzy. Pyramídový rozklad rentability majetku (ROA). Analýza vplyvu zmeny analytických ukazovateľov na ROA. Analýza vplyvu zmeny výsledku hospodárenia za účtovné obdobie a majetku na zmenu ROA. Skúška správnosti pre analýzu ROA - 1. stupeň rozkladu. Analýza vplyvu zmeny celkových výnosov, celkových nákladov, neobežného majetku, obežného majetku a ostatných položiek majetku na zmenu ROA. Skúška správnosti pre analýzu ROA - 2. stupeň rozkladu.