Is there a real estate bubble in the Czech Republic? - Zemčík, Petr
Analýza vzťahu medzi cenami nehnuteľností v Českej republike a nájmom. Použitie techniky stacionarity panelových dát na posúdenie možnosti existencie realitnej bubliny v krajinách strednej a východnej Európy. Dôkaz o nadhodnotení cien nehnuteľností v Českej republike. Model súčasnej hodnoty pre trh nehnuteľností. Panelové testy na jednotkový koreň. Grangerov test kauzality v panelových dátach. Ekonometrická metodológia. Empirické výsledky ekonometrického testovania.