Podnikateľské prostredie Ruskej federácie s dôrazom na etické, kultúrne dimenzie s vplyvom na vzťahy s EÚ - Šimorová, Lenka
Rusko je v súčasnosti tretím najväčším obchodným partnerom EÚ, najmä vďaka dodávkam ropy a zemného plynu. Spolupráca Ruska s EÚ je založená na štyroch špecifických oblastiach: ekonomické otázky a životné prostredie; sloboda, bezpečnosť a spravodlivosť; vonkajšia bezpečnosť; výskum a vzdelávanie vrátane kultúrnych aspektov. Politické prostredie, ekonomické prostredie, technologické prostredie, sociálne a kultúrne prostredie. Kultúrne dimenzie podľa Geerta Hofstedeho.