Perspektívy ekonomickej obnovy na konci prvej dekády 21. storočia - Verček, Peter
Proces pokrízového obnovovania svetovej ekonomiky - problémy. Faktory rastu v jednotlivých regiónoch. Vývoj v rozvinutých ekonomikách ostro kontrastuje so silným ekonomickým oživením v rozvojových a tranzitívnych krajinách (Čína, India, Brazília). Pohľad na vývoj svetovej ekonomiky od roku 2004 s alternatívami prognóz pre roky 2011 a 2012. Rozdelenie krajín podľa vývoja HDP (2008-2012).