Aspekty manažérskej funkcie podnikovej kontroly v malých a stredných podnikoch na Slovensku - Uhliar, Miroslav, 1981-
Kľúčové body a špecifiká výkonu kontrolných činností v slovenských malých a stredných podnikoch. Príspevok je výstupom z realizovaného dotazníkového prieskumu, pričom respondentmi boli manažéri slovenských podnikov. Hovorí o inštitucionalizácii funkcie kontroly, preferenciách jej foriem realizácie, ďalej o najčastejšom zameraní kontrolných činností do hlavných problémových oblastí týchto podnikov, ale aj o vnímaní kontroly a jej významu manažérmi samotných malých a stredných slovenských podnikov.