Interkultúrna komunikácia vo výučbe španielčiny - Puchovský, Maroš
Interkultúrna komunikácia je fenoménom súčasnosti, aplikuje sa vo všetkých oblastiach života spoločnosti a prináša so sebou okrem iného aj potrebu aktívneho dorozumenia sa v cudzích jazykoch. Španielsky jazyk je osobitne vhodným príkladom prostriedku interkultúrnej komunikácie, pretože funguje ako zjednocujúci prvok latinskoamerickej civilizácie a je zároveň jeho spojivom s Európou a inými časťami sveta.