Revízia a náhrada medzinárodného účtovného štandardu IAS 39 - Kučera, Ľubomír
Potreba zmeny štandardu IAS 39 v pomerne krátkom čase. IASB rozdelila zmenu do troch fáz: 1. prvá fáza sa týkala najmä klasifikácie a oceňovania finančného majetku; 2. druhá fáza sa zaoberá oceňovaním majetku umorovanou hodnotou a znížením hodnoty majetku oceňovaného umorovanou hodnotou; 3. tretia fáza sa zaoberá zaisťovacím účtovníctvom (hedge accounting).