Pôsobenie obchodných reťazcov na slovenskom trhu s potravinami - Matošková, Dagmar
Analýza situácie v sektore obchodu s agropotravinárskym tovarom. V období rokov 2000-2009 sa pozícia obchodných reťazcov výrazne upevnila, pričom na trhu s potravinami je dominantných 11 reťazcov, cez ktoré sa realizuje približne približne 85 percent slovenskej agropotravinárskej produkcie. Tento stav vedie k nevyváženým dodávateľsko-odberateľským vzťahom a k zostreniu konkurencie na liberalizovanom trhu EÚ.