Climate change 2010: a global perspective - Mesík, Juraj
Nebezpečenstvá vyplývajúce z globálneho otepľovania. Dekáda rokov 2000 - 2010 bola najteplejšou v súčasnej histórii. Dekáda extrémnych klimatických zmien, extrémnych horúčav, častých záplav, ničivých cyklónov a náhlych snehových búrok. Obrovská medzera medzi klimatickými zmenami a politickým vnímaním týchto zmien môže byť veľmi nákladná. Zodpovednosť človeka v oblasti klimatických zmien.