Regional analysis of housing price bubbles and their determinants in the Czech Republic - Hlaváček, Michal
Faktory ovplyvňujúce ceny nehnuteľností v jednotlivých regiónoch v Českej republike. Určenie obdobia nadhodnotených cien nehnuteľností pomocou troch prístupov: použitie pomerových ukazovateľov vzťahujúcich sa k cenám nehnuteľností (pomer ceny bytu a miezd, pomer cien bytov a nájomného), použitie analýzy časových radov a použitie panelovej regresie. Identifikácia finančných bublín v cenách aktív na základe použitia HP filtra. Výsledky analýzy panelových dát v cenách nehnuteľností v Českej republike.