Real implications of bursting asset price bubbles in economies with bank credit - Derviz, Alexis
Skúmanie dôsledkov nesprávneho ohodnotenia majetku (bublina) a korekcie nesprávneho ohodnotenia (praskanie bubliny) pre reálny sektor ekonomiky. Schopnosť nástrojov tzv."macroprudential policy" tlmiť následky praskania bublín cien aktív. Príčiny vzniku bublín. Konštrukcia modelu finančného sektora v ekonomike výroby vo vzťahu k bublinám cien aktív.