Uplatnenie IFRS kompatibilných noriem účtovníctva v EU - Tumpach, Miloš, 1970-
Jedným z hlavných cieľov uplatnenia štandardov IFRS v prostredí Európskej únie bola snaha o zníženie transakčných nákladov, súvisiacich so zostavením a prezentáciou účtovnej závierky podniku v rôznych právnych režimoch.