Odpisovanie dlhodobého majetku podľa IFRS - Tumpach, Miloš, 1970-
Priamo metodikou odpisovania sa zaoberajú dva medzinárodné účtovné štandardy – IAS 38 (v prípade nehmotného majetku s výnimkou goodwillu) a IAS 16 (v prípade ostatného majetku, s výnimkou goodwillu). Zásada opatrnosti, uplatňovaná aj v slovenskom účtovníctve, vyžaduje, aby sa pri ohodnocovaní majetku a záväzkov brali do úvahy aj pravdepodobné riziká a straty.