Globalizačné trendy a interkultúrna komunikácia - Strelinger, Ján, 1964-
Vymedzenie pojmov interkultúrna komunikácia a kultúra. Tri úrovne ľudského duševna. Kultúrne rozdiely. Jazyk v interkultúrnej komunikácii - lingua franca. Lingua franca v súčasnosti - anglický jazyk.