Symetrická a komplementárna komunikácia v obchodných rokovaniach - Helmová, Milena, 1954-
Konflikty vznikajú v samotných účastníkoch rokovania ako i medzi nimi. Predstavujú napätú situáciu v procese rokovania. Podiel symetrickej komunikácie na vzniku konfliktov je preukázateľný rovnako ako aj ten fakt, že uplatňovanie komplementárnej komunikácie umožňuje obchodným partnerom obsahové i motivačné objasnenie vzájomných vzťahov a napomáha k dosiahnutiu obojstranne akceptovateľného výsledku rokovania.