Trhovo konzistentná Embedded value - Cisková, Alexandra
Embedded value - využívaná najmä v životnom poistení. Vysvetlenie podstaty stanovenia hodnoty portfólia pomocou súčasnej hodnoty očakávaných budúcich ziskov so zohľadnením nákladov na kapitál a vnorené opcie a garancie. Metóda trhovo konzistentná Embedded value - využívaná najmä na lepšie informovanie akcionárov a analytikov finančných trhov.