Energetičeskije interesy EC i Rosii: problemy sotrudničestva - Gonda, Vladimír
Závislosť krajín Európskej únie od dovozu energetických zdrojov. Energetické záujmy Európskej únie. Energetická stratégia EÚ. Energetické záujmy Ruskej federácie. Spoločné záujmy a strety Európskej únie a Ruska.