Vykazovanie zníženia hodnoty aktív slúžiacich na zabezpečenie príjmov v rámci verejného sektora - Tumpach, Miloš, 1970-
Vo februári 2008 schválila Rada pre štandardy účtovníctva vo verejnom sektore (pôsobiaca pri Medzinárodnej federácii účtovníkov) štandard IPSAS 26. Ten predstavuje protipól štandardu IAS 36 v komerčnej sfére a zaoberá sa problematikou zistenia, zaúčtovania a vykázania prípadného znehodnotenia aktív.