Is energy security a geopolitical challenge or it is a strategic need for EU - Russia partnership? - Baláž, Peter
Pozícia energie v geopolitickej situácii svetovej ekonomiky. Adaptácia Európskej únie na zmeny na medzinárodných trhoch s komoditami a energiou. Energetická situácia EÚ a pozícia Ruska. Energetická bezpečnosť. Win-win kooperácia EÚ a Ruska je možná.