McDonald's corporation - Kapoun, Jan
Fenomenálna expanzia korporácie založená na princípe uplatnenia obchodného modelu, ktorý je označovaný ako franšízing. Výhody franšízingu. Budovanie obchodného modelu. Hlavné piliere podnikovej kultúry reťazca - kvalita, rýchla obsluha, čistota a primerané ceny. Hamburger univerzita. Symbol globalizácie. Súčasná stratégia McDonald`s korporácie.